Guidebok presenterades på årsmötet


Lennart Sundh berättade om boken Botaniska besöksmål i Västergötland som han var redaktör för.

Lennart Sundh gästade årsmötet och föreläste om boken Botaniska besöksmål i Västergötland som han var redaktör och projektledare för. Boken som gavs ut förra året är en guide till intressanta platser runt om i landskapet.

– En del kommuner har med flera besöksmål som området kring Falköping, Skara och Skövde mycket tack vare den speciella miljö som finns på platåbergen. Några kommuner har bara med en plats, säger Lennart Sundh.

Vara kommun har med Levene äng och Ranahult, den sistnämnda en välkänd plats eftersom föreningen sköter naturreservatet.

Boken innehåller många fina bilder och praktiska kartor där olika delområden är utmärkta och deras växter listade.

– Många av arterna är hotade av olika anledningar som till exempel att marken inte hävdas längre, säger Lennart.

Han avtackades med blommor av ordförande Tomas Lindström och han fick varma applåder av de 22 deltagarna som kommit till Park/Godtemplargården för årsmötet.

Broschyr om Ranahult

En grupp i styrelsen har under en period arbetat med att ta fram en broschyr om naturreservatet Ranahult. Den kom nästan direkt från tryckpressen till årsmötet där den delades ut.

Årsmöte

Efter kaffe och kakor hölls årsmötesförhandlingarna som leddes av ordförande Tomas Lindström. Den övriga styrelsen består av vice ordförande Henry Arvidsson, sekreterare Janeric Mörck och kassör Anne Svensson. Övriga ledamöter är Anna Bergqvist Svensson, Dag Svensson, Catharina Andersson och Rolf Grahm. Ersättare är Sture Hermansson, Inger Mörck och Roger Lindström. Revisorer är Olle Eriksson och Ingemar Jonsson.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.