Naturfoto på årsmöte

Mats Andersson visade bilder från möten med fjällets fåglar.

 

Mats Andersson från Sollebrunn, inledde årsmötet med att visa fotografier under rubriken ”Möte med fjällets fåglar”. Väntan på mötena med fåglarna har också inneburit många möten med andra djur som järv och ren men också många människor, något han berättade livfullt och underhållande om.

Fotona var bland annat tagna i nationalparkerna och Sarek och Padjelanta som han besökt många gånger både till fots och med kanot. Publiken fick bland annat se fina bilder på fjällpipare, fjällabb, alfågel, fiskgjuse, blåhake men också bilder från när han fick vara med vid samernas märkning av renkalvar. Han visade också flera fantastiska landskapsbilder och hur väderförhållandena kan växla från strålande sol till ösregn och åska.

Efter kaffe med dopp var det dags för årsmötesförhandlingarna. Ordförande Thomas Lindström ledde mötet. Styrelsen valdes om i sin helhet. Den består av Thomas Lindström, ordförande, Henry Arvidsson, vice ordförande, Rolf Grahm, kassör, Janeric Mörck, sekreterare samt ledamöterna Catarina Andersson, Carl-Johan Lidén, Anne Svensson. Två nya ledamöter valdes in. De är Anna Svensson Bergqvist och Dag Svensson.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.